Rehunvalmistus

Valmistamme täysrehua tilan omasta viljasta jauhamalla viljan, sekoittamalla siihen tiivisteen tai muun valkuaislähteen esimerkiksi soijarouheen. Lisäksi rehuun voidaan sekoittaa tarvittavat lisäaineet – kivennäiset ja vitamiinit – joko jauheina tai nestemäisinä. Kaikki raaka-aineet punnitaan sekoitussäiliön alla olevalla vaa`alla.

Tilalla käytetyn reseptin hallinta hoituu tietokoneella, jonne syötetään resepti ja valmistettava rehun määrä. Resepti tallentuu asiakaskohtaisesti tietokoneelle. Tietokone opastaa kuljettajaa syöttämään oikea-aikaisesti oikeat määrät raaka-aineita rehuerään.


Rehun valmistus käytännössä:

Vilja ja muut raaka-aineet imetään letkua pitkin sisään laitteeseen. Pienaineet voidaan kaataa säkkisuppiloon, josta ne imaistaan sekoitukseen. Nestemäiset ainesosat imaistaan pienellä letkulla suoraan sekoitukseen, jolloin ne sekoittuvat välittömästi valmiiseen rehuun. Kotimaista kasviöljyä voidaan lisätä auton säiliöstä  energialisäksi ja sitomaan pölyä. Käytetyn kasviöljyn määrä mittautuu litroina reseptitietokoneelle.

Viljan jauhatus tapahtuu vasaramyllyssä, jossa on 122 kaksiportaista kovametalliterää. Jauhatuksen karkeus säädetään seulaverkkoa ja kierroslukua muuttamalla. Seulakoot ovat valittavissa useista vaihtoehdoista 3–12 mm välillä. Rehun sekoitus tapahtuu auton sekoitussäiliössä, erän koko voi olla 3-12 tn.

Valmis rehu puretaan autosta puhaltamalla joko letkulla suoraan siiloon tai kääntyvällä varrella varustetulla syklonilla laakavarastoon tai esimerkiksi perävaunuun.

Valmiin 10 tn erän valmistus kestää alle tunnin. Autolla voidaan esimerkiksi kuivurilla valmistettu rehu siirtää kanalan tai sikalan siilon luo.

LUOMU

Valmistamme myös kanan ja sian rehuja luomutuotantoon. AP-Mylly Oy on Eviran hyväksymä luomurehun valmistaja. Evira valvoo ja hyväksyy toimintamenetelmämme.

REHURESEPTIT

Rehujen yksilöllinen valmistustapa antaa tilalle mahdollisuuden muokata rehureseptit tilan omien raaka-aineiden parhaan hyödyntämisen mukaan. Resepti on aina asiakkaan laatima, ja sitä voidaan muokata helposti kotieläinten kasvun mukaan. Auton myllylaitteiston tietokone tallentaa viimeksi käytetyn reseptin aina asiakaskohtaisesti.

OMAVALVONTA

AP-Mylly Oy :llä on Eviran hyväksymä omavalvontasuunnitelma, jonka avulla rehun hygieeninen laatu varmistetaan. Yritys löytyy myös ETT:n positiivilistalta. Tuontiraaka-aineiden osalta käytämme ainoastaan kotimaassa tutkittuja tuotteita.

IMU JA PUHALLUSPALVELU

Myllyautolla voidaan myös imeä viljaa tai rehua suoraan säiliöön ilman sekoitusta, ja puhaltaa tuote taas joko toiseen siiloon tai kääntyvällä varrella varustetun syklonin kautta perävaunuun tai lattiavarastoon. Rehuautoon imettävät tuotteet voivat olla rakeisia tai jauheisia, mutta rehun valmistuksen korkea hygieniataso ei kuitenkaan saa vaarantua käsiteltävästä tuotteesta. Toisin sanoen myöskään me emme vaaranna muiden tuotteiden hygieniatasoa.  Imettäessä vilja tai rehu säiliöön, tuote saadaan samalla punnittua.

Lisätietoja varten ks. yhteystiedot