Putkien sulatus

Jäätyneiden vesiputkien sulatusta Satakunnassa yli 20 v kokemuksella

Mikäli vesiputki on jäässä, on usein helpompaa kun ammattilaiset pääsevät mahdollisimman pian sulattamaan, koska jäätyminen etenee koko ajan sen alkamisesta alkaen. Putkirikon mahdollisuus kasvaa ajan kuluessa.

Soit heti äläkä huomenna: 0400 539 818

Toimintatapamme:

Lämpökameralla pystymme paljastamaan lämpövuodot. Vuotava eriste päästää kylmän putkeen.

Muoviputket sulatamme pääsääntöisesti höyryllä, joka on paloturvallinen menetelmä. Höyrysulatuksessakin pitää huolehtia, ettei vettä ajaudu rakenteisiin ja eristeisiin. Käytössämme olevilla menetelmillä estetään eristeiden kastuminen, jotta niiden eristyskyky säilyy jatkossakin. Myös kiinteistön sisällä kulkevat yksittäisten hanojen ym. halkaisijaltaan pienet putket voidaan sulattaa.

Kupari- ja rautaputket sulatetaan sähkövirralla. Erityisellä sulatusmuuntajalla syötetään sähkövirta putkeen, joka sulattaa jään. Sähkösulatus vaatii ammattitaitoa ja oikeat laitteet. Sähkösulatus ei vaadi putkien liitosten avaamista.

Ammattilaista odotellessa:

– etsi taloventtiili:

Usein jäätynyt putki on omakotitaloihin tuleva vesiputki. Nykyisin taloon tuleva putki on muoviputki, joka sulatetaan sisäpuolelta höyryllä. Kiinteistöön tulevassa putkessa ennen rakennusta on taloventtiili, ja jokaisen kiinteistön omistajan tulisi tietää venttiilin sijainti. Sulatusta tehtäessä kyseinen venttiili on tarvittaessa saatava kiinni.

– jos kumminkin koitat itte:

Putkien sulatus täytyy tehdä turvallisesti oikeilla välineillä. Omatoimisiin sulatuksiin yksi turvallisimmista välineistä on auton sisätilalämmitin. Sähkölämmitin, jossa vastukset kuumenevat punahehkuisiksi, ei ole turvallinen väline putkien sulatukseen. Mutta sellaista käytettäessä täytyy muistaa turvallinen suojaetäisyys rakenteista eikä lämmitintä saa jättää valvomatta. Hiustenkuivain saattaa sulattaa muoviputket ja kuumailmapuhallin tai avoliekkinen kosaani voivat helposti sytyttää palon.

– ja jos ei ne putket viel ol jääs:

Tuulettuvalla alapohjalla eli ns. rossipohjataloissa pitää muistaa sulkea kissanluukut talveksi. Keskitalvella luukut pidetään kiinni, näin estetään kylmän ilman ajautuminen rakennuksen alatilaan.

Tiedossa olevaa jäätymisherkkää hanaa kannattaa käyttää usein, myös yön aikana. Jatkuva pieni juoksutus hanasta pitää myös veden liikkeellä ja putken sulana, mutta samalla pitää valvoa viemärin toimintaa ettei tule vesivahinkoa.